Ugrás a fő tartalomra

Tájékoztatás - Dunavarsány, Taksony, Délegyháza

2024-04-10 10:00

Tájékoztatjuk, a Tisztelt dunavarsányi, taksonyi és délegyházi Felhasználókat,

 

hogy felhasználói bejelentések alapján a szolgáltatott ivóvízben esztétikai elváltozások tapasztalhatók Dunavarsány, Taksony és Délegyháza települések egyes részein.

 

A felmerült probléma nem haváriás esemény következtében lépett fel, vélhetően a hirtelen megnövekedett vízfelhasználás okozza, amely a statikus áramlási viszonyokat megváltoztatta a hálózaton és a folyásirányokban változást idézhetett elő.

A megszokottnál melegebb időjárási viszonyok miatt rendkívüli módon megnövekedett a vízfelhasználás az elmúlt napokban.

Munkatársaink megkezdték érintett településrész ivóvízhálózatának átöblítését és a problémás szakaszok megtisztítását, de ez jelenleg csak korlátozott tempóban végezhető, mivel a kitermelt vízzel takarékosan kell gazdálkodni.

A hálózat öblítés azonban mind a három település teljes vízelosztó hálózatára kihatással lehet, így a településen bárhol előfordulhat víz zavarosság a munkálatok ideje alatt.

Kérjük, amennyiben Önök is változást tapasztalnak a szolgáltatott ivóvíz minőségében, úgy jelezzék a diszpécser szolgálatnak, hogy lokálisan is tudjuk kezelni a problémákat és átfogóbb képet kapjunk az elváltozások térbeli elhelyezkedéséről.

 

Továbbá kérjük a Tisztelt Felhasználókat, hogy felelősen és takarékosan kezeljék az ivóvíz használatot, ezzel is elősegítve a biztonságos üzemeltetést.

 

Vízhiány nem várható, az állandó ivóvíz ellátás biztosított, azonban kérjük a Tisztelt Felhasználókat, hogy a hálózatöblítés ideje alatt (munkanapokon 08:00-16:00 között) csak korlátozottan vagy valóban indokolt esetben használják az ivóvizet, annak érdekében, hogy a hálózatöblítés során a kiöblítendő zavaros víz ne kerüljön bele a házi bekötésekbe.

 

Munkatársaink folyamatosan dolgoznak a felmerült probléma elhárítása érdekében, mely befejezéséig megértésüket és türelmüket kérjük!