Ugrás a fő tartalomra

Tájékoztatás - Kistarcsa

2024-04-09 11:45

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Kistarcsai Felhasználókat, hogy Kistarcsán fogyasztói bejelentések alapján a szolgáltatott ivóvízben esztétikai elváltozások tapasztalhatók a Harangvirág u., Diófa u., és Liliom utcák környékén (mellékelt térkép).
A felmerült problémát a hirtelen megnövekedett fogyasztói vízelvétel okozhatta, amely a statikus áramlási viszonyokat megváltoztatta és a folyásirányokban változást idézhetett elő.
A megszokottnál melegebb időjárási viszonyok miatt rendkívüli módon megnövekedett a vízfogyasztás az elmúlt napokban.
Kollégáink 2024.04.09-én 08:00-16:00 óra között elvégzik az érintett településrész ivóvízhálózatának átöblítését és a problémás szakaszok megtisztítását, de ez jelenleg csak korlátozott tempóban végezhető, mert a kitermelt vízzel takarékosan kell gazdálkodni.
A hálózat öblítés azonban Kistarcsa teljes vízelosztó hálózatára kihatással lesz, így a településen bárhol előfordulhat víz zavarosság a munkálatok ideje alatt.
Kérjük, amennyiben Önök is változást tapasztalnak a szolgáltatott ivóvíz minőségében, úgy jelezzék a diszpécser szolgálatnak, hogy lokálisan is tudjuk kezelni a problémákat és átfogóbb képet kapjunk az elváltozások térbeli elhelyezkedéséről.
Továbbá kérjük a Tisztelt fogyasztókat, hogy felelősen és takarékosan kezeljék az ivóvíz használatot, ezzel is elősegítve a biztonságos üzemeltetést.
Vízhiány nem várható, az állandó ivóvíz ellátás biztosított, azonban kérjük a tisztelt Felhasználókat, hogy a hálózatöblítés ideje alatt (08:00-16:00) kérjük, hogy ne vagy csak valóban indokolt esetben használják az ivóvízhálózatot, ugyanis a hálózatöblítés során a kiöblítendő zavaros víz ne kerüljön bele a házi bekötésekbe.
Kollégáink folyamatosan dolgoznak a felmerült jelenség elhárítása érdekében, mely befejezéséig megértésüket és türelmüket kérjük!