Ugrás a fő tartalomra

Bemutatkozás

 

A Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. (DPMV Zrt.) története a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény hatálybalépésével vette kezdetét. A törvényi előírásnak történő megfelelés érdekében, 11 önkormányzat közös elhatározással megalapította társaságunkat, melyhez az évek során további önkormányzatok csatlakoztak egészen a jelenlegi 21 településből álló ellátási terület kialakulásáig. A DPMV Zrt. a kezdetektől fogva 100 %-ban önkormányzati tulajdonban van.

Az integráció során 13 korábbi vízközmű szolgáltató dolgozói állománya és különböző műszaki színvonalú eszközparkja került egyesítésre. A kezdeti időkben elsődleges feladatunk, az eltérő eszközök és rendszerek egységes állapotra történő emelése volt, mely a minőségi szolgáltatás alapját képzi.

Társaságunk fő tevékenysége az érintett települések ivóvízellátásának valamint szennyvízelvezetésének és tisztításának biztosítása, illetve számos településen a DPMV Zrt. került kijelölésre a nem közművel összegyűjtött háztartási (szippantott) szennyvizek begyűjtésére és ártalmatlanítására is.

Bár a rezsicsökkentés és a közműadó következménye minden évben jelentős terhet ró társaságukra az elvárt szolgáltatási színvonal fenntartásának biztosítása és a szükséges felújítások elvégzése kapcsán, ugyanakkor a jövőben – az ellátásért felelős önkormányzatokkal közösen – igyekszünk a műszaki ellátás színvonalát tovább emelni és a lehetőségekhez mérten a víziközmű-szolgáltatáshoz szervesen kapcsolódó egyéb területeken (pl.: ügyfélkapcsolatok) is további fejlesztéseket végrehajtani.

Hisszük, hogy az elvárt műszaki paraméterek biztosításán túl a legfontosabb mérőszámunk az elégedett felhasználó.

Reméljük, munkánkkal kiérdemeljük felhasználóink bizalmát és együttműködését.

 

Sárdy Károly                                                                                                                                         Horváth Attila
igazgatóság elnöke                                                                                                                           vezérigazgató