Ugrás a fő tartalomra

Vízelvezetési felhívás

2024-09-23 10:00

FELHÍVÁS!

 

Dunavarsány, Taksony, Délegyháza, Majosháza, Áporka, Szigetszentmárton, Ócsa, Inárcs, Felsőpakony települések esetében a szennyvízelvezetés vákuumos rendszerrel történik. Társaságunk az elmúlt időszakban több alkalommal tapasztalta, hogy a „medence szezon” végével a Felhasználók vélhetően a kerti medence vizét a szennyvízhálózatba ürítik, mely a rövid időn belüli jelentős túlterhelés miatt meghibásodást okozhat. Előfordul, hogy egy-egy meghibásodott szelepaknából 20-24m3 átlátszó vizet kell elszállítani, hogy a javítást meg tudjuk kezdeni.

Az alábbiakban röviden szeretnénk bemutatni a rendszer működésének alapjait:

A vákuumhálózat egy szakaszosan üzemelő szennyvízelvezető rendszer. Egy vákuumszeleppel kapcsolásonként maximum 80 liter vizet szabad beszívni a hálózatba, utána 160-200 liter levegő szükséges a vákuumrendszer megfelelő működéséhez. Ellenkező esetben, a vákuumhálózat elvizesedik és úgynevezett vízdugó alakul ki a vákuum-gerincben, amit már a vákuumgépház nem tud mozgatni, telítődik a gerinchálózat és a helyreállítása napokat is igénybe vehet.

 

A fentiekben leírtak miatt, a nagy mennyiségű, hirtelen víz bebocsátás (pl.: medenceürítés) rendszer hibákat okoz a hálózaton. Egy szelepakna átlagosan 6-8 ingatlan szennyvizét fogadja, így amennyiben a rendszer túlterhelődik, az aknára kötött Felhasználók egyike sem tudja rendeltetésszerűen használni a szennyvízelveztő rendszert, súlyosabb esetben közterületi vagy ingatlanon belüli kiöntés is bekövetkezik.

 

Kérjük a Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a medence vizet lehetőség szerint szikkasszák el, vagy szakaszosan engedjék le.

 

Együttműködésük ezúton is köszönjük!