Ugrás a fő tartalomra

Tájékoztató - Dunavarsány Csőtörés

2024-07-02 12:00

Tisztelt dunavarsányi Felhasználók!

 

2024. 07. 01-én a délutáni órákban Dunavarsány Bajcsy Zs. u. 18. szám előtt közterületen a DN 160 KM PVC ivóvíz gerincvezeték hosszirányban megrepedt.

A hiba elhárításához kizárásra került a „kis átjárónál” lévő vasútalatti átkötés, mely az Árpád utcához csatlakozik. A vízhiányos időszak 2 óra volt, a javítás teljes időtartama 4 óra volt.

 

A csőtörés miatti hirtelen nagy mennyiségű vízelvétel, valamint a kizárás, illetve a visszanyitás miatt megváltozott áramlási irány (a vízszolgáltatás a kizárás időtartama alatt, csak a Vörösmarty utcánál lévő vasút alatti átkötésen volt biztosítva) leválásokat okozhatott a csőfalról. Ebből adódóan egyes felhasználási helyeken vízzavarosság jelent meg. Ez elsősorban az Árpád utca és a Halász Lajosné utca térségében mutatkozott, de az áramlási viszonyok miatt más utcákban is megjelenhetett.

 

A ma reggeli órákban, már csak néhány bejelentés érkezett a Petőfi utcából, mely intézkedést igényelt.

 

Amennyiben Társaságunk Diszpécserszolgálatához érkezik bejelentés, a vízminőséggel kapcsolatban, munkatársaink tűzcsapon keresztüli hálózat öblítést végeznek a víz letisztulásáig.

 

Megértésüket köszönjük.