Ugrás a fő tartalomra

Tájékoztatás - Nagytarcsa

2020-06-22 11:25

Tájékoztatjuk a Tisztelt nagytarcsai Felhasználókat

hogy a 2020. június 14-i BERDÓ Ipari Park vízellátását biztosító ivóvezeték meghibásodása során az Ipari Park szennyvízelvezetését biztosító szennyvízcsatorna is megsérült, mely helyreállítása párhuzamosan zajlott.

Az időjárási viszonyok változásának köszönhetően a vízelvezető árokban (patakban) csökkenő vízhozam mellett azonban egyértelművé vált, hogy a gravitációs üzemű szennyvízcsatorna vélhetően több helyen is kárt szenvedett. Ennek következtében egyelőre tisztázatlan számú helyen szennyvíz kerül a vízelvezető árokba, mely többek között szagproblémákat okoz, jellemzően a Honfoglalás utcai településrészen. A hibás szakaszok feltárása a helyszíni adottságok miatt, csak megfelelő szádfalas védelem mellett lehetséges.

A hibaelhárításhoz szükséges eszközök a reggeli órákra rendelkezésre fognak állni a helyszínen és ezt követően haladéktalanul megkezdjük a meghibásodott szakasz(ok) feltárását és a hibaelhárítást.

Az eset kapcsán az érintett hatóságok (Népegészségügyi Szerv, Vízügyi Hatóság) felé a szükséges bejelentéseket a DPMV Zrt. már megtette.

A munkálatok befejezéséig megértésüket és türelmüket kérjük!