Ugrás a fő tartalomra

Értesítő - Nagytarcsa

2020-04-30 11:25

Tájékoztatjuk a Tisztelt nagytarcsai Felhasználókat,

hogy az Új Petőfi lakótelepen korábban megvalósult új (8/A jelű) vízműkútra a Vízügyi Hatóság kiadta a vízjogi üzemeltetési engedélyt.

Az engedélyezésben résztvevő Népegészségügyi szakhatóság szigorú feltételekhez és folyamatos ellenőrzéshez kötötte a kút üzemeltetését. Az engedély kiadását követően megtörténtek a hálózatra kötéshez szükséges intézkedések, mely eredményeként 2020. május 4-től a kút már részt vehet a település vízellátásában.

A beüzemelés (hálózatra kötés) elkerülhetetlen hatása, hogy az eddig jellemző áramlási irányok megváltoznak az érintett településrészen, ami időszakos vízminőségi problémákat fog okozni a csőfalról elváló lerakódások leválása miatt. Ennek csökkentése érdekében kollégáink folyamatosan végezni fogják a hálózat tűzcsapokon keresztül történő átmosását.

Kérjük, hogy amennyiben vízminőségi problémát tapasztalnak, azt jelezzék a központi telefonszámunkon annak érdekében, hogy minél hamarabb meg tudjuk kezdeni az öblítést.

A hálózat öblítéses módszerrel a bekötővezetékekben és a házi vízhálózatban megjelenő elszíneződést okozó anyagokat nem lehet eltávolítani, az, kizárólag a felhasználó által történő vízfolyatással távolítható el.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!