Ugrás a fő tartalomra

Alternatív csekkbefizetési lehetőségek

2020-03-23 11:25

ALTERNATÍV CSEKKBEFIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

 

Tisztelt Felhasználók!

 

A kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel – a postai ügyintézés elkerülése végett - az alábbi alternatív csekkbefizetési módokra szeretnénk felhívni a figyelmük.

1., Mobiltelefonon keresztüli csekkbefizetés

A Magyar Posta iCsekk mobilalkalmazásán keresztül elég a telefonnal leolvasni a csekken található QR-kódot, majd bankkártyás fizetéssel máris rendezhető a számla.

2., Befizetés internetbankon keresztül

A sárga csekk akár internetbankon keresztül is befizethető. Fontos a közlemény mező kitöltése, melybe a csekken szereplő közleményt kell pontosan bemásolni (Felhasználó azonosító száma / Számla sorszáma). Számlaszámunk, mely a csekken is szerepel: 11742300-20015178

3., Befizetés átutalással – akár internetbankon keresztül

Egyedi átutalással is teljesíthetők a befizetések a fentiekben megjelölt azonosítók közleményben történő feltüntetésével.

4., Befizetés csekk automatán keresztül

A Magyar Posta csekk automatáiban is befizethető a készpénzátutalási megbízás. Amennyiben bankkártyával történik a befizetés, úgy a csekk eredeti formájában kerül visszaadásra az automata által, a befizetést magát pedig egy nyomtatott bizonylat igazolja.

5., QR-kódos csekkbefizetés a Simple alkalmazáson keresztül

Három kattintással és a QR-kód leolvasásával kb. 10 másodperc alatt befizethető a csekk a Simple-ben eltárolt bankkártyával.

6., QR-kódos csekkbefizetés az Ön bankjának mobilalkalmazásán keresztül

Egyes bankok mobilapplikációja a csekk-beolvasásával, QR-kód leolvasásával biztosítja a készpénzátutalási megbízás teljesítését.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fenti különböző befizetési módok eltérő költségekkel járhatnak!