Ugrás a fő tartalomra

Nyilatkozat - Üllő

2018-10-25 11:25

                                                                                        NYILATKOZAT


TISZTELT  ÜLLŐI  FELHASZNÁLÓK!


Az „Üllő” nyilvános facebook csoportban 2018. október 24-én 20 óra körül megjelent, magánszemély által közzétett üllői ivóvízminőséget érintő „közérdekű közlemény” kapcsán az alábbi nyilatkozatot tesszük.

Üllő város ivóvízellátását az igényeknek és a mai kor színvonalának megfelelő, korszerű vízmű biztosítja. A 2015. év során megvalósult ivóvízminőség javító program során kiépített víztisztító technológia a jogszabályi előírásoknak megfelelően folyamatosan és üzembiztosan működik.

A jelzett időpontban a víztisztító technológiában semmilyen, a szolgáltatott ivóvíz minőségét érdemben befolyásoló meghibásodás sem volt tapasztalható!

A víztisztítás során az UV fertőtlenített víz minimális mennyiségű utóklórozást kap, az utóklórozás a hálózati betáplálást biztosító szivattyú üzemével szinkronban történik. A szolgáltatott ivóvíz minőségét – a Népegészségügyi Hatóság által jóváhagyott mérési tervnek, illetve az ivóvízbiztonsági tervnek megfelelően – az év során több ponton is folyamatosan ellenőrzi Társaságunk.

A – közveszéllyel fenyegetésre is alkalmas – „közlemény” hozzászólásai között, annak igazolásaként bemutatott 1,5 mg/l klorid tartalomról szóló mérési eredmény kapcsán tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználókat, hogy az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet 1. számú melléklet C) pontjában a klorid komponens tekintetében a parametrikus érték 250 mg/l. Megállapítható tehát, hogy semmilyen veszélyeztetés sem állt fenn a mérési eredmény alapján!

A „közlemény” alig két óra alatt 115 értékelést, 50 hozzászólást és 141 (!) megosztást kapott.

Ezúton kérjük Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a közösségi médiában megjelenő ivóvízminőséget érintő híreket minden esetben kezeljék fenntartással!

Gyál, 2018. október 25.

 

Horváth Attila
 vezérigazgató
 

Nyilatkozat letöltése PDF formátumban.