Ugrás a fő tartalomra

Illegális bevezetések!

2018-04-19 11:25

FELHÍVÁS!

Az utóbbi időben lehullott csapadékvíz mennyiségének köszönhetően az ellátási területünket alkotó több településen is magas a talajvíz szintje. Az elmúlt időszakban több helyen is havária helyzet alakult ki a szennyvízelvezetésben, egyes aknák kiöntenek egyes szennyvíz átemelőink  csak szippantós rásegítéssel bírják az extrém mennyiségű szennyvizet, amely jellemzően nem csak szennyvíz főleg talajvíz belvíz. Egyes ingatlanhasználók esetében azt tapasztaltuk, hogy az ingatlanjukon megjelenő csapadékvizet/belvizet mobilszivattyúval a szennyvízcsatornába vezetik. Ennek köszönhetően a szennyvízhálózat túlterhelté válik és havária helyzet alakult ki az átemelőknél

Megkérjük a tisztelt ingatlanhasználókat, hogy a szennyvízcsatornába semmilyen körülmények között ne vezessék be a belvizet, talajvizet, csapadékvizet mivel az a közüzemi szennyvízelvezetésben jelentős havária helyzetet eredményez!
Tájékoztatásul közöljük, hogy a fenti – illegális bevezetéssel járó – tevékenység nemcsak az üzletszabályzatunkkal ellentétes, de az egyben „közérdekű üzem működésének megzavarását” is jelenti ami, annak mértékétől függően szabálysértésnek vagy jelentősebb esetében bűncselekménynek minősül!

Felhívjuk az ingatlanhasználók figyelmét, hogy a szabálytalan talajvíz, belvíz, csapadékvíz elvezetés kapcsán azokkal szemben, akik a felhívás ellenére is megkísérlik, vagy tevőlegesen folytatják azt, Társaságunk az üzletszabályzatában meghatározottak szerint fog eljárni (a megfelelő szankciók alkalmazásával), valamint indokolt esetben külön hatósági eljárást is kezdeményezünk a szabályszegőkkel szemben.

Kérjük szíves együttműködésüket a kialakult helyzet normalizálásában!   

További hasznos információkat találhat az alábbi elérhetőségen keresztül:

https://dpmv.hu/upload/files/csatornahasznalati_illemtan.pdf