Ugrás a fő tartalomra

Ecseri vízosztás

2023-05-19 12:00

Tisztelt ecseri Kismamák és Anyukák!

 

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztálya (1138 Budapest, Váci út 174. – 1550 Bp., Pf.: 203. – Telefon: +36 (1) 465-3866 – E-mail: kozeg1@nfo.bfkh.gov.hu) BP/PNEF/01073-8/2023. iktatószámú 2023. május 19-én(16:06 kézhez kapott határozatában az egy évnél fiatalabb csecsemők és a várandós anyák részére 3 liter/fő/nap mennyiségben vízosztásra kötelezte Társaságunkat.

 

A vízosztás elrendelése kapcsán tájékoztatásul közöljük, hogy Ecser Nagyközség területén a Népegészségügyi Főosztály által jóváhagyott terv alapján több ivóvíz mintavételi ponton folyamatosan vizsgáljuk a szolgáltatott ivóvíz minőségét. A vízosztásra azért került sor, mivel a Hatóság által végzett mintavétel eredményeiben az előírt 50 mg/l határértéket meghaladó nitrát eredmény került bemérésre.

 

A település ivóvízellátása kizárólag a Fővárosi Vízművek Zrt-től egyetlen ponton átvett ivóvízzel történik. Saját üzemeltetésű vízműkút nem termel a hálózatra, egyéb vízbetáplálás nincs!

 

A laboreredmények alapján nem az átvett vízből származik a nitráttartalom, ezért – feltételezhetően – illegálisan az ivóvízhálózatra termelő kút lehet a probléma forrása.

Társaságunk megkezdte a feltételezett illegális bevezetés felderítését.

 

A vízosztás az alábbi módon történik:

Helye:     Ecser, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.   Rábai Miklós Művelődési Ház és Könyvtár

Időpont:  minden nap   8:00 – 16:00-ig

 

A vízosztás terhességi kiskönyv, lakcímkártya felmutatása mellett történik. Két napra elégséges mennyiség, azaz 6 liter/fő palackozott víz kerül kiosztásra, szükség esetén a területen elhelyezésre kerül egy lajtkocsi is. A vízosztásban résztvevők (a Vízmű, illetve a Művelődési Ház valamint az Önkormányzat alkalmazottai) kérés esetén természetesen segítséget nyújtanak a járműbe történő bepakolásba.

 

Gyál, 2023. május 19.

 

A tájékoztatás mellékletként letölthető, erre a szövegre kattintva.