Ugrás a fő tartalomra

Vízhiány - Maglód

2022-04-04 10:53

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt maglódi Felhasználókat, hogy a Maglód, Búcsú tér alatt húzódó 1988-ban létesült 250 mm átmérőjű azbesztcement anyagú, a települést ellátó ivóvíz töltővezeték meghibásodása miatt

2022. április 7. (csütörtök) 23:00-tól 2022. április 8. (péntek) 4:00 óra között vezetékszakasz cserét hajtunk végre.

A vezetékcsere a vízszolgáltatás folyamatosságának és biztonságának érdekében indokolt és elkerülhetetlen.

Az ivóvízellátó-rendszer más településről ivóvízátvételi ponttal nem rendelkezik, illetve a saját vízbázisról származó víz ezen a vezetéken kerül a települési rendszerbe. A munka megkezdését követően a település vízellátását csupán a víztorony tudja biztosítani a rendelkezésre álló 200 m3-es kapacitásáig. Ezt követően a teljes településen nyomásingadozás esetlegesen vízhiány várható.

A munkavégzés időpontjának kiválasztása során igyekeztünk azt a lehető legkisebb vízigényű időszakhoz időzíteni, ugyanakkor:

Kérjük, hogy a munkálatok idejére szíveskedjenek ivóvizet tartalékolni, illetve a megadott időszakra és a közvetlenül azt követő időszakra a háztartási eszközök (mosógép, vízmelegítő, stb.) védelméről gondoskodni.

A munkálatokat követően a településen zavarossá válhat a szolgáltatott víz, ezért a szolgáltatás helyreállításával együtt haladéktalanul megkezdjük a hálózat tűzcsapokon keresztül történő átmosását. Ezzel a módszerrel azonban a bekötővezetékekben és a házi vízhálózatban megjelenő elszíneződést okozó anyagokat nem lehet eltávolítani az, kizárólag a felhasználó által történő vízfolyatással távolítható el. Amennyiben egy-két perc után nem tapasztalható változás kérjük a vízfolyatás szüneteltetését, ez esetben ugyanis még a törzshálózat sem tudott letisztulni.

Amennyiben hosszabb időtartam után sem tapasztalható javulás kérjük, jelezzék azt a diszpécser szolgálatunknál a +36 29/340-010 vagy a +36 70/682-7546 telefonszámon.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!