Ugrás a fő tartalomra

Ideiglenes csecsemővíz osztás Kerepesen

2021-03-24 10:12

 

Tisztelt kerepesi Kismamák és Anyukák!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztálya (1138 Budapest, Váci út 174. – 1550 Bp., Pf.: 203. – Telefon: +36 (1) 465-3866 – E-mail: kozeg1@nfo.bfkh.gov.hu) BP/PNEF-TKI/0598-4/2021. iktatószámú 2021. március 23-án kézhez kapott határozatában az egy évnél fiatalabb csecsemők és a várandós anyák részére 3 liter/fő/nap mennyiségben vízosztásra kötelezte Társaságunkat.

A vízosztás elrendelése kapcsán tájékoztatásul közöljük, hogy Kerepes város területén a Népegészségügyi Főosztály által jóváhagyott terv alapján 6 db kijelölt ivóvíz mintavételi ponton folyamatosan vizsgáljuk a szolgáltatott ivóvíz minőségét. A vízosztásra azért került sor mivel 2021. január 11-én egy ponton, egyetlen alkalommal (56,46 mg/l) illetve 2021. február 15-én egy másik mintavételi ponton (55,65 mg/l) az előírt 50 mg/l határértéket meghaladó nitrát eredmény került bemérésre. A többi vizsgálati helyszínen és időpontban határérték alatti eredményeket mértünk. Kistarcsa területén határérték feletti mérés nem történt Népegészségügyi Főosztály fenti határozata Kistarcsa város területét nem érinti!

A víztoronymosásokat követően a településen található nitrátos kutakat leállítottuk és a vízszolgáltatást jelenleg is a Fővárostól átvett ivóvízzel biztosítjuk az előző év során kiépített 4 db új vízműkút üzembehelyezéséig. Saját vizsgálataink szerint a nitrát jelenleg is határéték alatti, azonban az újabb akkreditált vizsgálati eredmények várhatóan csak a következő hétre érkeznek meg.

Fentiekre és a jelenlegi pandémiás helyzetre, valamint az érintett csoportra tekintettel kértük a Népegészségügyi Főosztályt, hogy vizsgálja felül a vízosztás szükségességét, azt azonban a hivatal fenntartotta. A vízosztás visszavonására kizárólag a Népegészségügyi Főosztály jogosult.

A Népegészségügyi Főosztály határozatában foglaltaknak természetesen eleget teszünk, azonban a panédémiás helyzetre való tekintettel kérjük az érintettektől az alábbi átadás-átvételi szabályok fokozott betartását.

A vízosztás az alábbi módon történik:

Helye:         Kerepes, Templom u. 3.           Forrás Művelődési Ház

Időpont:     minden nap        8:00 – 16:00-ig           kivétel: 2021.03.24-én 13:00-16:00

A vízosztás terhességi kiskönyv, lakcímkártya felmutatása mellett történik. Kérjük, hogy az átadás helyszínén a lehető legrövidebb ideig tartózkodjanak és ezen idő alatt is folyamatosan viseljék a közterületen is kötelező orrot és szájat elfedő maszkot. A vízosztásban résztvevők (a vízmű, illetve a Művelődési Ház alkalmazottai) az átadás előtt vírusölő fertőtlenítőszerrel fertőtlenítik a zsugorfóliázott ivóvíz csomagokat, és kérés esetén természetesen segítséget nyújtanak a járműbe történő bepakolásba.

Gyál, 2021. március 24.

                                                                                                       Dombi János

                                                                                                szolgáltatási főmérnök

Letölthető pdf