Ugrás a fő tartalomra

Gyál város vízvezeték gerinchálózatának mosatása 2023.05.25-26

2023-05-22 13:28

 

Gyál város vízvezeték gerinchálózatának mosatása a DPMV Zrt. és Gyál Város Önkormányzata közösen a 2022. évi előkészítő munkálatokat követően a 2023. évben folytatja a települési vízhálózat ún. „hydrogéles eljárással” történő tisztítását.

A településen belüli munkálatokat 2023. május 25-én és 26-án 08:00-16:00 között az Bartók Béla utca - Puskás utca - Szélső utca - Kisfaludy utca behatárolásával folytatjuk.

A mechanikus tisztítás során a kiszakaszolt vezetékekbe „hydrogél vonatot” juttatnak, amit víznyomás segítségével visznek keresztül a csöveken. A technológia alkalmazásával a csőfalakon lerakodott részecskék teljes mértékben eltávolíthatóak. A hydrogél vonat három szakaszból épül fel, így egyetlen munkafolyamat során képes mechanikai tisztításra, a szennyeződések önmagába oldására és fertőtlenítésre is.

A mosatások során az érintett utcákban szünetelni fog a közműves ivóvízellátás, de lokális vízhiány előfordulhat a környező utcákban is.

A munkálatok végeztével előfordulhat, hogy az időszakosan megváltozott folyási irány, ill. nyomásingadozás ideiglenesen esztétikai elváltozást okozhat más településrészeken is a szolgáltatott ivóvízben.

A munkálatok idejére a felhasználási helyeken a vízmérő aknákban a VÍZMÉRŐ ELŐTTI főelzáró csapot el kell zárni annak érdekében, hogy a gél ne juthasson a belső hálózatba!

A „hydrogél” összetevői az egészségre nem ártalmasak, minden szükséges engedéllyel rendelkezik, ellenben a belső rendszerbe kerülve a csőfalról származó anyagokkal együttesen okozhat meghibásodásokat.

A háztartási eszközök (mosógép, vízmelegítő, stb.) védelme érdekében célszerű ezeket külön kizárni a vízellátásból a munkálatok idejére, és a visszanyitást az egyéb vízvételi helyeken (kerti csap, kézmosó, mosogató, WC) elkezdeni és kipróbálni. A nagyobb szemcseméretek miatt érdemes a csaptelepekről eltávolítani a perlátorokat a kiengedés előtt.

Amennyiben a vízminőség megfelelő csak azt követően érdemes a háztartási eszközök visszakapcsolása a vízellátásba.

Minden egyes szakasz mosása után haladéktalanul megkezdjük a hálózat tűzcsapokon keresztül történő átöblítését. Ezzel a módszerrel azonban a bekötővezetékekben és a házi vízhálózatban megjelenő elszíneződést okozó anyagokat nem lehet eltávolítani az, kizárólag a felhasználó által történő vízfolyatással távolítható el.

Amennyiben egy-két perc után nem tapasztalható változás kérjük a vízfolyatás szüneteltetését, ez esetben ugyanis még a törzshálózat sem tudott még letisztulni.

Amennyiben hosszabb időtartam után sem tapasztalható javulás kérjük, jelezzék azt a diszpécser szolgálatunknál a +36 29/340-010 vagy a +36 70/682-7546 telefonszámon.

A további munkavégzések helyszíneit és időpontjait mindig az adott munkavégzés előtt publikáljuk a fogyasztók felé.

Megértésüket és szíves türelmüket előre is köszönjük!